Според сутрешния доклад на украинския генерален щаб през последните 24 часа

...
Според сутрешния доклад на украинския генерален щаб през последните 24 часа
Коментари Харесай

Тежките боеве в Бахмут и Маринка продължават frognews.bg

Според утринния отчет на украинския общоприет щаб през последните 24 часа не са настъпили обилни промени по фронтовата линия.

 

През миналото денонощие частите на Силите за защита на Украйна са отблъснали 38 противников атаки в гореспоменатите региони на фронта. " Най-тежките сражения се водят за Бахмут и Маринка ", написа Генералният щаб.

 

Генералният щаб на Украйна не оповестява детайлности за боевете за Бахмут, като се изключи че офанзивите се водят от северозапад и от юг.

 

Според украинската сводка опитите за затваряне на пръстена и обграждане са били отблъснати.

 

Генералният щаб също по този начин твърди, че са били отблъснати съветските офанзиви в Маринка и край Авдиевка. Според отчета през последните 24 часа не е имало дейни военни дейности в други браншове на фронта.

 

Американският Институт за проучване на войната (ISW) в последния си систематизиран разбор удостоверява, че боевете за Бахмут не престават, само че регистрират прогрес на съветските сили в западната част. Частите на ЧВК " Вагнер " са напреднали оттатък железопътната линия, която пресича града от север на юг. " Геолокационното изследване, оповестено на 24 април, демонстрира, че силите на " Вагнер " са напреднали леко на югозапад от станция " Бахмут-2 " в западната част на Бахмут ", написа ISW.

 

Русия заяви за прогрес в борбата за Бахмут, Украйна твърди, че държи фронта

Западната част на града става под украински надзор (общата дължина на Бахмут от изток на запад е към седем километра).

 

Украинските елементи, оповестява ISW, са предприели контраатака северозападно от село Хромово, в съседство с Бахмут, с цел да изтласкат руснаците от шосето Часов Яр-Бахмут, което доставя гарнизона в Бахмут.

 

ISW отбелязва и дребен съветски прогрес още по на юг, покрай Авдеевка и по-точно до село Невелске, югозападно от Авдеевка.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР